Ads Top

Slim digitaal geheugensteuntje voor coassistenten Chirurgie

Studenten geneeskunde aan Erasmus MC die hun coschappen lopen op een afdeling Chirurgie, beschikken straks over een handige app waarmee ze zich snel én grondig op een operatie kunnen voorbereiden.

Anapptomy is een uitvinding van onze – destijds – vijfdejaars studenten geneeskunde Jip Kusen, Jelle van Dongen en Daniël Bakker. Studenten geneeskunde krijgen anatomie-les uit dikke, rijk geïllustreerde boeken en op geprepareerde lichamen in de snijzaal. Tijdens je coschappen assisteer je de chirurg en leer je voor het eerst hoe je al die kennis toepast.

Maar de kennis die voor operaties nodig is, is heel specifiek en wordt tijdens de lessen niet als één geheel behandeld. De informatie is versnipperd. Anapptomy brengt alle kennis voor de chirurgische praktijk bij elkaar door middel van een overzichtelijk geheugensteuntje in een app. Toegepaste anatomie als het ware’, leggen Kusen en Bakker uit.

In de app staan tot nu toe twaalf routineoperaties zoals een polsbreuk of een vaatoperatie verbeeld. Met heldere illustraties staat stap voor stap uitgebeeld wat de chirurg in spe moet doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.