Ads Top

Creatieve oplossing voor overvol ziekenhuis blijkt succesvol


Een team van longartsen, co-assistenten en e-health-experts van het St. Antonius ontwikkelden samen met leverancier Luscii een app waardoor coronapatiënten eerder naar huis kunnen en in het ziekenhuis ruimte ontstaat voor andere patiënten.

Nu het ziekenhuis opnieuw vol ligt met coronapatiënten, wordt de app weer volop ingezet. Ook andere ziekenhuizen zetten de creatieve oplossing inmiddels in. Een mooi voorbeeld van hoe corona ook kansen creëert voor nieuwe vormen van zorg.

Het St. Antonius deed onderzoek naar de inzet van thuismonitoring bij coronapatiënten en het effect daarvan op het herstel van de patiënt enerzijds en het effect op de capaciteit in het ziekenhuis anderzijds. Op basis van 33 patiënten die in april en mei via thuismonitoring zijn gevolgd laten de resultaten een vermindering van gemiddeld 5 opnamedagen per patiënt zien. Een groot deel van deze patiënten ontving thuis zuurstof.
Bij deze groep was de daling het grootst met gemiddeld 6.5 opnamedagen per patiënt. In totaal werd in het St. Antonius een vermindering van 134 opnamedagen gerealiseerd. Drie patiënten zijn, zonder spoed, heropgenomen, maar ook zij herstelden uiteindelijk voorspoedig.

Uit een enquête onder coronapatiënten van het St. Antonius met thuismonitoring blijkt dat 97% van zeer tevreden is over de thuismonitoring. De controle op afstand geeft een veilig gevoel. Daarnaast wordt het als prettig ervaren om te herstellen in de eigen leefomgeving, met vertrouwde mensen in de buurt. Alle gebruikers zouden deze vorm van zorg adviseren aan hun naasten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.