Ads Top

Eerste ervaringen grootschalige digitale samenwerking ziekenhuizen

Sinds eind vorig jaar kunnen coronapatiƫnten dankzij de hechte samenwerking tussen Amsterdamse ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorgorganisaties na opname sneller naar huis.

In januari 2021 is hier een verbetering bijgekomen: voor deze patiĆ«nten – die met extra zuurstof en medicijnen onder begeleiding van hun huisarts thuis verder aansterken – wordt gebruik gemaakt van samenwerkingsplatform cBoards van softwareleverancier Caresharing. Dit platform verbindt de patiĆ«nt en Ć”lle betrokken zorgverleners.

Iedere betrokkene heeft dezelfde informatie, de communicatie is laagdrempelig en de patiƫnt houdt eenvoudig overzicht. De eerste ervaringen van deze grootschalige samenwerking zijn positief.

Inmiddels hebben bijna 20 coronapatiĆ«nten van het OLVG gebruik gemaakt van cBoards. Het netwerkzorgplatform zorgt ervoor dat alle betrokken zorgpartijen gemakkelijk gegevens kunnen uitwisselen en zo de gezondheid van de patiĆ«nt nauw kunnen blijven volgen. Tegelijkertijd heeft de patiĆ«nt er profijt van. In het platform staan alle relevante medische data en ook begeleidende video’s, onder meer over het ontslag naar huis en het gebruik van de saturatiemeter. De coronapatiĆ«nten ontvangen vĆ³Ć³r het ontslag naar huis een saturatiemeter. In het ziekenhuis wordt hiermee alvast geoefend samen met de verpleegkundige.

Voor het gebruik van cBoards hoeft de patiĆ«nt niets extra’s te doen: de patiĆ«nt meet driemaal daags de zuurstofwaarden in het bloed. Deze worden automatisch in het platform ingeladen. Zo zijn de saturatiemetingen volledig inzichtelijk voor zowel de eigen huisarts, als voor de thuiszorg en het ziekenhuis. PatiĆ«nten kunnen eenvoudig vragen stellen aan de zorgprofessionals via een chatfunctie in hun dossier binnen cBoards.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.