Ads Top

Nieuw lab voor AI in gezondheid, gedrag en voeding

Het nationale Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) opent een nieuw lab gericht op gezondheid, gedrag en voeding. Bij dit nieuwe OnePlanet ICAI-lab for Precision Health, Nutrition and Behavior is onder andere de Radboud Universiteit betrokken. Daarmee zet de universiteit belangrijke stappen in de toepassing van artificial intelligence.

Het lab is een samenwerking tussen onder andere de Radboud Universiteit, OnePlanet, Radboudumc en Wageningen University & Research. Binnen het nieuwe initiatief starten acht PhD-studenten en drie postdocs. Zij werken aan de ontwikkeling van nieuwe sensoren, algoritmes, chatbots en meer die inzicht en gepersonaliseerde ondersteuning moeten geven op het gebied van gezondheid en (eet)gedrag.

ICAI is een nationaal netwerk gericht op technologie- en talentontwikkeling tussen kennisinstellingen, industrie en overheid op het gebied van Artificial Intelligence. In 2019 opende het Radboudumc al het Thira Lab en Radboud AI for Health. Binnen het Thira Lab wordt door promovendi en postdocs gewerkt aan medische beeldanalyse door AI, terwijl Radboud AI for Health zich richt op het ontwikkelingen van AI-innovaties die gezondheidszorg verbeteren en goedkoper moeten maken. In 2020 volgde het Donders AI for Neurotech Lab, gericht op AI-gedreven neurotechnologie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.