Ads Top

Thuis voorbereiden op operatie in Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis start 1 maart met digitale preoperatieve screening. Patiƫnten hoeven dan niet meer voorafgaand aan hun operatie naar het ziekenhuis, maar kunnen dit thuis doen via het patiƫntportaal, mijnDiak.
 
Nu doorlopen de meeste patiƫnten die geopereerd moeten worden de preoperatieve screening nog in het ziekenhuis.

De patiƫnt vult een vragenlijst in en spreekt een medewerker van de apotheek, een verpleegkundige en een anesthesioloog. Alles wordt in beeld gebracht om de patiƫnt veilig te kunnen opereren en eventuele zorg na de ingreep te organiseren. Met de anesthesioloog spreekt de patiƫnt af welke vorm van verdoving het meest geschikt is. Daarna wordt de datum voor de operatie gepland.
 
Bij patiƫnten die wel geopereerd moeten worden, maar verder kerngezond zijn, is dit een tijdrovende aanpak, waarvoor ze apart naar het ziekenhuis moeten komen.
 
Vanaf 1 maart kunnen veel patiƫnten een groot deel van deze voorbereiding thuis doorlopen, wanneer het hen zelf uitkomt. Het gaat daarbij om patiƫnten waarbij de kans op complicaties klein is. De patiƫnt kiest zelf of hij de hele screening in het ziekenhuis, deels telefonisch of digitaal wil. Bij patiƫnten bij wie het risico op complicaties hoger wordt ingeschat blijft de preoperatieve screening in het ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.