Ads Top

NVZ-voorzitter: ‘Ziekenhuizen moeten meer kunnen investeren, anders loopt het vast'

Als een volgend kabinet na de verkiezingen niet bereid is fors te investeren in digitalisering, preventie, arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid dreigt het zorgsysteem vast te lopen.

NVZ-voorzitter Ad Melkert maakt zich grote zorgen: ‘als we vasthouden aan de huidige situatie waarin door de financiële druk op de sector niet meer geïnvesteerd kan worden, komt het aanbod van zorg in het geding. Er moet nu iets gebeuren.’

De NVZ pleit in haar reactie niet voor een ander stelsel maar voor een koerswijziging. ‘Een nieuwe koers is onvermijdelijk vanwege een stijgende zorgvraag, de noodzaak voor investeringen in betere arbeidsvoorwaarden, preventie, duurzaamheid, digitalisering en nieuwe dure geneesmiddelen. Meer mensen worden ouder, dat is een groot goed. Dit maakt een beperkte stijging van de publieke uitgaven om goede patiëntenzorg te blijven waarborgen onvermijdelijk. We zullen nog meer moeten inzetten op gepaste zorg op de juiste plek; en ook op kostenbesparingen. Daarnaast vragen wij de komende regering om ruimte voor diepgaande investeringen. De uitdagingen voor de komende jaren zijn te groot, langer wachten is niet verantwoord,’ aldus Melkert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.