Ads Top

Nieuwe online keuzehulp informeert over coronavaccinatie

Voor mensen die twijfelen over hun keuze inzake het vaccineren tegen corona, hebben TNO en Radboudumc een keuzehulp ontwikkeld: coronavaccinatie-keuzehulp.nl. Met de keuzehulp wordt betrouwbare informatie op een toegankelijke manier weergegeven. De keuzehulp is vanaf 19 mei 2021 voor iedereen te raadplegen.

De ontwikkelde tool geeft gebruikers daarnaast de mogelijkheid te lezen welke ervaringen anderen hebben bij het maken van een keuze en gebruikers kunnen op een rij zetten wat zij belangrijk vinden bij hun keuze. Een kennistest biedt gebruikers de mogelijkheid om te toetsen wat ze weten van de vaccinaties.

De corona-vaccinatiebereidheid is sinds vorig jaar toegenomen. Toch zijn er mensen die vragen of zorgen hebben over hun vaccinatiekeuze, anderen hebben behoefte aan meer informatie.

Uit onderzoek van RIVM bleek eerder dat het voor mensen die twijfelen relevant is om technische informatie (wat zit in het vaccin en hoe werkt het) te ontvangen en ook om te reflecteren op wat de keuze voor hen betekent: voor het eigen welzijn, de persoonlijk waarden, de gevolgen voor anderen (zie ook: Verkenning factoren van invloed op deelname aan COVID-19 vaccinatie | RIVM).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.