Ads Top

Pandemic & Disaster Preparedness Center geopend

Het Pandemic & Disaster Preparedness Center (PDPC) is op 21 mei officieel geopend in het Erasmus MC. Onderzoekers van het PDPC onderzoeken toekomstige virusuitbraken en rampen om beter voorbereid te zijn op deze calamiteiten.

De COVID-19-crisis toont op pijnlijke wijze aan hoe kwetsbaar onze samenleving is voor rampen. Klimaatverandering en overbevolking zorgen voor frequentere en ernstigere extreme weersomstandigheden. Dit houdt verband met het risico van nieuwe besmettelijke ziekten, zoals we de afgelopen decennia hebben gezien. Het PDPC zet het momentum van COVID-19 om in een duurzame investering in wetenschappelijke en technologische innovatie.

Bij de opening werden opnames getoond van de onderzoekers aangesloten bij dit kenniscentrum, waarin ze uitleggen wat voor onderzoek zij in het PDPC doen en wat deze samenwerking voor hun onderzoek betekent. Prof.dr.ir. Bas Jonkman hoogleraar Waterbouwkunde van de TU Delft onderzoekt waterrampen, overstromingsrisico’s en de maatregelen om dit soort rampen te voorkomen.

Prof.dr. Pearl Dykstra, hoogleraar empirische sociologie bij Erasmus Universiteit Rotterdam, leidde twee studies, waaronder een over Pandemic Preparedness waar zij met anderen een advies voor heeft geschreven. Deze studie deed haar besluiten om zich bij het PDPC aan te sluiten. Ze onderzoekt de levensloop van mensen en hoe deze beïnvloed wordt door pandemieën en rampen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.