Ads Top

FindMyApps moet de wereld voor mensen met dementie weer een stukje groter maken


FindMyApps kan mensen met dementie helpen meer grip te krijgen op hun leven, maar kan ze ook ondersteunen in het ontplooien van zinvolle activiteiten die ze nog wél kunnen.

FindMyApps is een tabletprogramma gericht op mensen met beginnende dementie en hun verzorgers, maar ook mensen met gevorderde dementie kunnen er in aangepaste vorm straks baat bij hebben. De applicatie is ontwikkeld na grondig behoefteonderzoek bij mensen met dementie.

Onderzoekers van Saxion hebben een eigen database gebouwd met dementievriendelijke applicaties op het gebied van zelfmanagement en zinvolle activiteiten. Onder zelfmanagement scharen we bijvoorbeeld ondersteuning bij medicatie, het bieden van dagstructuur of het vinden van de weg. Wat betreft zinvolle activiteiten moet je denken aan muziekapps, spelletjes en het helpen bij herinneringen ophalen.

Tot nu toe was er alleen een webbased applicatie gereed van FindMyApps, maar een softwarebedrijf is op basis van een vervolgstudie, die door iemand anders is uitgevoerd, bezig geweest met het ontwikkelen van een native applicatie, die ook offline gebruikt kan worden. Momenteel loopt er ook een groot evaluatieonderzoek, die aan moet tonen dat mensen met dementie daadwerkelijk meer zelfmanagementvaardigheden opdoen en zinvolle dagbesteding vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.