Ads Top

KRO-NCRV lanceert eerste visuele podcast voor dove en slechthorende kinderen met kunstmatige intelligentie

Naar aanleiding van het nieuwe KRO-NCRV programma Hands Up, het eerste tv-programma met en voor dove en slechthorende kinderen, komt de omroep daarom nu met een vodcast (visuele podcast) gericht op deze specifieke doelgroep. Hiervoor worden drie afleveringen van de populaire kinderpodcast Toen was ik 12 van KRO-NCRV toegankelijk gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). 

De AI vertaalt de bestaande audio-content van Toen was ik 12 naar creatieve beelden. Met de vodcast wil KRO-NCRV meer media toegankelijk maken voor mensen met een beperking en meer kennis opdoen van de mogelijkheden van AI-systemen om automatisch content te genereren.
 
De vodcast van Toen was ik 12 komt voort uit onderzoek van KRO-NCRV in samenwerking met NPO Innovatie en Cornelistools naar de open AI-systemen VQGAN+CLIP. Deze systemen genereren automatisch beelden op basis van ingevoerde tekst. De open AI-systemen kunnen ook worden ingezet voor andere doeleinden, waarbij de vertaling van text to image belangrijk is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.