Ads Top

De ZorgCentrale.nl: 24/7 zorg op afstand

Ouderen, gehandicapten en psychiatrisch patiĆ«nten geven er steeds vaker de voorkeur aan om, ondanks hun gezondheidsproblemen en aandoeningen thuis te blijven wonen.  Zorginstellingen hebben moeite om aan deze groeiende zorgvraag te voldoen. Daarom introduceert Facilicom De ZorgCentrale.nl. Deze centrale wordt bemand door gediplomeerde verpleegkundigen en biedt zorginstellingen en thuiswonende ouderen, gehandicapten en psychiatrisch patiĆ«nten 24 uur per dag zorg in de vorm van bijvoorbeeld persoonsalarmering of kijkt mee bij het toedienen van medicijnen.
Voor de zorginstellingen die hun alarmmeldingen als eerste hebben uitbesteed levert de uitbesteding van deze zorg op afstand meer capaciteit op van beschikbaar verplegend personeel. Ook is er zo meer focus op kwaliteit en meer budgettaire ruimte om gediplomeerd personeel aan te trekken dat zich bezig kan houden met kwalitatieve kerntaken.
De ZorgCentrale.nl die bij de start direct bemand wordt door gediplomeerd verpleegkundigen zal straks, aldus Facilicom, werk verschaffen aan circa 50 professionals. Het team kan mensen op afstand te woord staan, ambulancediensten en betrokken zorgteams inschakelen voor zorgopvolging, en begeleiding bieden bij het toedienen van medicijnen (denk aan diabetespatiƫnten of verslaafden).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.