Ads Top

Klemzittende sandwichgeneratie schakelt hulp van zorgregisseur in

Wachtlijsten, gebrek aan communicatie tussen medische instanties onderling, van het kastje naar de muur gestuurd worden, grote verschillen in de kwaliteit van zorg. Nu steeds meer ouderen zorg nodig hebben, begeven hun kinderen zich in het doolhof van zorginstanties: van medisch specialisten tot thuiszorgorganisaties. Wat vroeger de huisarts deed doe je nu zelf. Maar het ontbreekt de sandwichgeneratie aan tijd. Zij zit klem tussen gezin, werk en ouders. Daarom richtte Irene Schimmel (40) Caryon Zorgregisseurs op. Een zorgwegwijzer die helpt bij het vinden en organiseren van de beste zorg.
Mensen willen de regie in eigen hand houden, verwachten de beste zorg en hebben een hekel aan wachtlijsten. De enorme bulk aan informatie op internet maakt het er niet makkelijker op. Dat 71% van de mensen het fijn had gevonden als iemand hen bij het beantwoorden van de zorgvraag had geholpen, was voor Schimmel het signaal om met Caryon het gehele traject van de organisatie rondom zorg aan te gaan bieden. “Er bestaan meerdere initiatieven om mensen te ondersteunen op deeltrajecten. Wij willen écht ontzorgen. We helpen niet alleen een weg te vinden in de complexiteit van regelgeving of het vinden van de juiste specialist, maar staan mensen juist bij met het organiseren van de gehele (medische) behandeling en zorg binnen- en buitenshuis.”
Schimmel herkent de drempel om hulp bij zorgvraagstukken in te kopen. “Mensen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar hun naasten en hebben het gevoel dat ze tekortschieten als ze het regelen van zorg uitbesteden. “Maar juist door het regelwerk uit handen te geven is er meer tijd en aandacht voor de echte zorg. We zien het aantal cliënten dan ook stijgen.” Caryon verwacht dat onder meer de toenemende vergrijzing en de nadelige (financiële) gevolgen bij het opnemen van zorgverlof de zorgregisseur de gewoonste zaak van de wereld wordt.
Caryon is naar eigen zeggen de eerste onafhankelijke zorgregisseur in Nederland. De Zorgregisseurs van Caryon ondersteunen mensen bij het vinden en organiseren van de beste zorg. Op basis van een eigen kwaliteitsinventarisatie van zorgaanbieders matcht Caryon de wensen van haar klanten met de beste zorg die er in Nederland te krijgen is. Hierbij gaat het om zowel medische zorg (cure) als verzorging en verpleging (care). Daarmee onderscheidt Caryon zich van alle aanbieders van soortgelijke diensten in Nederland, die zich slechts op delen van de gezondheidszorg richten. Caryon werkt onafhankelijk van zorginstanties en verzekeraars.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.