Ads Top

'Neem uw actuele medicatieoverzicht mee!'

Voor goede en veilige zorg is het noodzakelijk dat zorgverleners altijd beschikken over actuele informatie over het medicijngebruik van patiënten. Apothekers hebben daarom een nieuw medicatieoverzicht ontwikkeld. Hiermee krijgen zorgverleners in één oogopslag alle relevante informatie in beeld krijgen: gebruikte en gestopte medicatie, reden van voorschrijven, allergieën en relevante informatie over laboratorium waarden. Ook gebruik van andere medicatie zoals zelfzorg- of homeopathiemiddelen is - indien bekend - opgenomen in het medicatieoverzicht.
Anne de Roos, beleidsadviseur medicatieoverdracht, heeft vanuit de vereniging voor ziekenhuizen NVZA de ontwikkeling van het nieuwe medicatieoverzicht aangestuurd en is groot voorstander van actieve samenwerking met de patiënt: "Het medicatieoverzicht is alleen samen met de patiënt actueel te houden: patiënten bepalen zelf naar welke zorgverlener zij gaan en zij weten zelf het beste welk medicijn zij daadwerkelijk slikken. Deze campagne roept patiënten op om hun medicatieoverzicht op te halen, goed door te nemen en te geven aan hun behandelend arts. Zonder de patiënt geen sluitende medicatieveiligheid."
Startsein nieuw medicatieoverzicht
Vanaf 14 november starten apothekers, ziekenhuizen, trombosediensten en GGZ-instellingen met het informeren van patiënten middels posters, folders en gesprekken. Zij roepen patiënten op om bij hun apotheek een medicatieoverzicht op te halen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.