Ads Top

'Moet ik naar de dokter?' in de prijzen

'Moet ik naar de dokter?' door zowel het publiek als de vakjury uitgekozen als winnaar van de Health app award 2013. Met de app kunnen mensen zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om de huisarts te raadplegen.
Begin juni zijn tien apps genomineerd voor de award. Ruim vierhonderd artsen, andere zorgverleners en patiënten hebben de jury geholpen bij het maken van de selectie, door de apps te beoordelen op Artsennet. 
De app ‘Moet ik naar de dokter?’ is ontwikkeld door Netbasics in opdracht van Huisartsenpost Apeldoorn en Van Campen Consulting. De app geeft mensen tips om klachten te verlichten en adviseert in welke gevallen ze alsnog de dokter moeten bellen. Een baanbrekende ontwikkeling voor de gezondheidszorg die een enorme kostenbesparing oplevert.
De app heeft ook als eerste Nederlandse medische app een CE-markering. Medische apps vallen onder de definitie van een medisch hulpmiddel en die hebben een CE-markering nodig om te mogen worden gebruikt. Met het verkrijgen van de CE-markering voldoet de app aan de eisen die de Europese CE-norm oplegt aan medische hulpmiddelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.