Ads Top

Philips tekent grootste zorgcontract wereldwijd uit zijn geschiedenis

Philips en het Amerikaanse Georgia Regents Medical Center, een openbaar ziekenhuis en academisch medisch centrum dat bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn medische staf, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst met een looptijd van 15 jaar ondertekend. Doel van het samenwerkingsverband is om een meer patiëntgerichte zorg mogelijk te maken en om een innovatief bedrijfsmodel op te zetten dat tegemoetkomt aan de huidige en toekomstige behoeften van de meerdere vestigingen van het Georgia Regents Medical Center op het gebied van medische zorg, operationele ondersteuning en apparatuur.
Dit is de eerste keer dat een dergelijk zorgmodel in de Verenigde Staten wordt opgezet. De overeenkomst vertegenwoordigt een totale waarde van ca. USD 300 miljoen en voorziet in de levering aan het Georgia Regents Medical Center van een volledig pakket aan adviesdiensten, geavanceerde medische technologieën, onderhoudsdiensten en ondersteuning bij prestatie-optimalisering en planning. Het samenwerkingsverband wordt aangegaan op basis van vooraf vastgestelde maandelijkse operationale kosten en voor een termijn van 15 jaar. Het stelt daarmee het ziekenhuis in staat om zijn bedrijfskosten beter te beheersen.
Philips gaat brede ondersteuning bieden aan het Georgia Regents Medical Center, dat tevens een groot aantal klinieken exploiteert die medische zorg bieden aan ongeveer 4 tot 6 miljoen mensen in de Amerikaanse staten Georgia en South Carolina. Philips en het Georgia Regents Medical Center gaan nauw samenwerken om zowel ziekenhuispatiënten als poliklinische patiënten snellere, meer effectieve en meer betaalbare zorg te bieden binnen de gehele zorgketen, van diagnose tot behandeling. Het samenwerkingsverband heeft betrekking op alle zorgspecialisaties, waaronder radiologie, cardiologie, neurologie, oncologie en pediatrie, en richt zich tevens op onderzoek en ontwikkeling voor (technologische) innovatie binnen de zorg.
Philips gaat in het kader van de overeenkomst beeldvormingssystemen, patiëntbewakingssystemen en klinische informatiesystemen leveren, evenals verlichtings- en consumentenproducten. Philips zal het Georgia Regents Medical Center daarnaast snel toegang bieden tot nieuwe apparatuur en trainings- en opleidingsmaterialen. Philips en het Georgia Regents Medical Center gaan tevens samenwerken om innovatieve en kosteneffectieve zorgstrategieën te ontwerpen en ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.