Ads Top

Zeven ton voor Verbon

ZonMw heeft het Erasmus MC een beurs toegekend van € 761.000. Hiermee wordt een computermodel ontwikkeld, dat kan ondersteunen bij de keuze en toediening van antibiotica. Elk ziekenhuis moet in 2014 een antibiotica-team in huis hebben, stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Deze zogeheten A-teams zijn in het leven geroepen om toezicht te houden op het gebruik van antibiotica. Zo'n team, dat bestaat uit minimaal een internist-infectioloog, arts-microbioloog en een ziekenhuisapotheker, is duur en voor veel ziekenhuizen niet haalbaar.
Daarom heeft ZonMw aan sectorhoofd Infectieziekten prof. Annelies Verbon en microbioloog dr. Roel Verkooijen een subsidie toegekend. Verbon: “Binnen het Erasmus MC gaan we met het geld onder meer een gecomputeriseerd beslismodel ontwikkelen en inzetten. Dit model kan de A-teams bijvoorbeeld helpen bij het kiezen van een geschikt antibioticum voor een patiënt.”
Het strikte antibioticabeleid in ziekenhuizen is ingesteld om de kwaliteit van antibioticagebruik te verbeteren en resistentie terug te dringen. Verbon: “Wereldwijd is resistentie een groot probleem en overlijden mensen aan niet-behandelbare infecties, ook in het Erasmus

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.