Ads Top

Oefenapp beperkt valrisico ouderen

Roessingh Research and Development heeft samen met Gociety Solutions een programma ontwikkeld dat het valrisico van ouderen niet alleen analyseert maar ook op maat gemaakte oefeningen biedt om het valrisico te verlagen. Mocht de oudere alsnog vallen dan kan het programma familie of vrienden waarschuwen over de val en de locatie.

Ouderen vormen een groeiende groep in onze samenleving. Het is essentieel dat zij zo lang mogelijk veerkrachtig, vitaal en fit blijven. Ouderen die vallen, verliezen vaak tijdelijk of voorgoed hun zelfredzaamheid. Hun leefwereld wordt kleiner, ze zijn bang opnieuw te vallen, raken afhankelijk(er) van zorg en hun woning moet soms worden aangepast.

Met valpreventie kan deze negatieve spiraal worden doorbroken. Uit landelijke cijfers blijkt dat 1 op de 3 oudere volwassenen eens per jaar valt. Iedere 5 minuten belandt een oudere volwassene op de eerste hulp vanwege verwondingen opgelopen door een val.  Alleen al in Nederland sterven 9 oudere volwassenen per dag ten gevolge van een van. Vallen komt niet alleen vaak voor maar heeft ook grote gevolgen voor de levenskwaliteit van de oudere. Dankzij het ontwikkelde GoLiveHealth programma kan de oudere –waar en wanneer het uitkomt- oefenen om het valrisico te verkleinen.

De GoLiveHealthapp geeft de oudere gepersonaliseerde en gevalideerde oefeningen die zij vanuit huis kunnen doen om het valrisico te verlagen. Dit gebeurt via een app en website, waar gebruikers aan de hand van gevalideerde oefeningen kunnen oefenen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.