Ads Top

Nederlandse health-tech startup Castor EDC haalt 5,3 miljoen op

Castor EDC, een van de snelst groeiende Nederlandse health-tech startups die het proces van medisch onderzoek wil versnellen met behulp van gebruiksvriendelijke technologie, kondigt een Series A-ronde aan van 5,3 miljoen euro. Deze financieringsronde wordt geleid door INKEF Capital, een investeringsmaatschappij die zich richt op technologie en de gezondheidszorg. Ook nemen enkele angel investors deel in de ronde.

Het platform van het bedrijf stelt onderzoekers in staat om formulieren op te stellen om gegevens te verzamelen, samen te werken met collega’s, patiënten uit te nodigen voor vragenlijsten, gegevens te importeren, exporteren en analyseren in een beveiligde, compliant cloud-omgeving, zonder uitgebreide training of technische kennis.
Door onderzoekers te helpen bij het standaardiseren van hun gegevens met behulp van machine learning krijgt Castor de beschikking over de grootste, meest uitgebreide, distributed medische onderzoeksdataset ter wereld.

De financieringsronde volgt op de derde grote samenwerking die Castor heeft gesloten met een groot Academisch Ziekenhuis en zal worden aangewend om uit te breiden naar de Verenigde Staten, naast voor de doorontwikkeling van het onderzoeksplatform.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.