Ads Top

Digitale zorgaanbieder lanceert gratis videoconsultatie-platform Livi Connect

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert in Nederland een gratis platform voor medische videoconsultaties. Livi Connect is een eenvoudig te gebruiken platform dat zorgverleners zoals huisartsen en psychiaters via video met hun patiënten verbindt.

Digitale afspraken stellen patiënten in staat om hun arts vanuit huis te spreken, zonder dat ze het virus oplopen of verspreiden. Ook op de lange termijn vermindert Livi Connect de druk op de gezondheidszorg door bijvoorbeeld onnodige bezoeken aan de polikliniek te voorkomen, terwijl patiënten de aandacht blijven krijgen die ze nodig hebben.

Livi Connect wordt vooral gebruikt door huisartsen (27 procent) en psychologen of psychiaters (25%), maar ook door apothekers, verpleegkundigen, dermatologen en tandartsen.

Naast het gratis aanbieden van Livi Connect, is Livi samenwerkingsverbanden aangegaan binnen zorgstelsels in Europa, waaronder in Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en Zweden.

Zo werd Livi in het Verenigd Koninkrijk digitale partner van de National Health Service (NHS) om de directe beschikbaarheid van zorgverleners tijdens de corona-uitbraak te vergroten. Livi werkt in het VK ook samen met een nationale apotheekketen voor het leveren van medicijnen en het bieden van videoconsultaties. In Nederland gaat Livi soortgelijke samenwerkingsverbanden aan om de gezondheidszorg te ondersteunen en te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.