Ads Top

UT en PCV Group komen met beademingskap voor COVID-19 patiënten

Afgelopen weken hebben onderzoekers van het TechMed Centre in samenwerking met ontwikkelaars van PCV Group uit Enschede de handen ineengeslagen om snel tot een ‘breathing support hood’ te komen. Deze minimaal invasieve beademingstechnologie (CPAP) biedt een alternatief voor coronapatiënten die te goed zijn voor de Intensive Care, maar te slecht voor de gewone afdeling.

De breathing support hood is een beademingskap die patiënten kan voorzien van pure zuurstof met lichte overdruk op de longen. Hiermee kan een opname van een coronapatiënt op de IC uitgesteld, ingekort of soms geheel voorkomen worden.

Het ontwikkelteam heeft de insteek genomen om naast de focus op snelle beschikbaarheid, ook te kijken naar mogelijke verbeteringen, zoals lekdichtheid voor het Corona virus, gebruiksgemak voor het verplegend personeel en patiënt comfort. Hierbij zijn twee ontwerpen ontwikkeld om meerdere mogelijkheden te evalueren en routes naar de markt te openen. Van beide ontwerpen zijn werkende prototypes gebouwd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.