Ads Top

Minister De Jonge besluit half juli over invoering corona-app

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wil half juli een besluit nemen over de invoering van de corona-app. Dat zei hij tijdens een persconferentie van het kabinet over coronamaatregelen.

De gebruikerstest van de corona-notificatieapp gaat plaatsvinden in de regio Twente. In samenwerking met diverse organisaties in de regio Twente krijgen enkele honderden mensen de gelegenheid de app op hun eigen telefoon te installeren en een week lang in hun eigen omgeving ervaring op te doen met de app. Via een briefing en instructies krijgen testers te horen hoe de test in zijn werk zal gaan en hoe de app is te downloaden en te installeren.

Onderzoek moet dan aangeven of de app voor gebruikers eenvoudig is te installeren, en of de teksten en de functies begrijpelijk zijn.

De test maakt onderdeel uit van een reeks testen die er voor moet zorgen dat de app aan alle eisen op het gebied van privacy, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voldoet.

De app werkt op basis van bluetoothtechnologie en wisselt unieke en niet tot de persoon herleidbare nummers uit die meerdere keren per uur wisselen. De nummers die horen bij besmette personen worden door de app opgehaald en de app controleert of je die nummers 'bent tegengekomen'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.