Ads Top

Studententeam onderzoekt mogelijkheden voor veilige aerosolbehandeling voor kinderen

Hoewel de situatie van Covid-19 ziekenhuizen heeft gedwongen om nieuwe strikte regels in te voeren om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn medische therapieën zoals aerosolbehandeling voor kinderen, waarbij medicatie wordt toegediend aan patiënten met ademhalingsmoeilijkheden, nog steeds noodzakelijk.

Een van de therapieën is de aerosolbehandeling, waarbij medicatie wordt toegediend aan patiënten met ademhalingsmoeilijkheden. Bij een aerosolbehandeling wordt het medicijn met behulp van een vernevelaar omgevormd tot een aerosol met een druppelgrootte tussen 1 en 10 micrometer. Bij kinderen wordt de aerosol meestal ingeademd via een kapje op de neus of de mond, omdat de ademhaling van kinderen vrij oppervlakkig is.

Aangezien tijdens een dergelijke behandeling virusdragende deeltjes in de omgeving kunnen vrijkomen, vormt dit een risico voor het medisch personeel en andere patiënten.

Een studententeam van de TU/e (Team VERO) onderzoekt twee oplossingen om de behandeling veilig te maken: een filter met kleppen voor op gezichtsmaskers en een afzuigsysteem om te voorkomen dat een medische aerosol zich door een kamer verspreidt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.