Ads Top

‘Artrose over 10 jaar de wereld uit’

 

ICMS, een groot samenwerkingsverband van houding- en bewegingsdeskundigen van het Radboudumc, de Sint Maartenskliniek, Universiteit Twente, Roessingh Research & Development en Roessingh Revalidatie Centrum is op 30 september van start gegaan door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Het doel is om samen baanbrekend onderzoek te gaan doen om aandoeningen op het gebied van houding en beweging te verhelpen.

ICMS (Interdisciplinary Consortium for Clinical Movement Sciences & Technology) richt zich op de volle breedte van het houding- en bewegingsspectrum: van (fundamenteel) onderzoek tot toepassingen in de zorg en het doorrekenen van de macro-gezondheidseconomische effecten.

Door samen te werken focussen de vijf partners zich niet alleen op het vergroten van kennis over ziekten van het bewegingsapparaat, ook het genezen en afremmen van deze ziekteprocessen staan centraal. De zorg, zowel thuis als in het ziekenhuis, voor mensen met aandoeningen van houding en beweging wordt hiermee binnen afzienbare tijd op een kwalitatief hoger peil gebracht, terwijl deze toch (financieel) beheersbaar blijft. Over tien jaar moet het aantal dwarslaesie patiënten dat volledig afhankelijk is van een rolstoel met 80% zijn afgenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.