Ads Top

Vernieuwde MRI-faciliteit in Ede

Met het intakelen van een nieuw MRI-apparaat is op 17 oktober een belangrijke stap gezet in de realisatie van een state-of-the-art MRI-faciliteit in Ede.

Wageningen University & Research (WUR) en Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) realiseren daarmee een unieke faciliteit voor vernieuwend voedingsonderzoek en kwalitatief hoogstaande diagnostiek op locatie van ZGV.

De aanschaf van het nieuwe drie Tesla Magnetische Resonantie Imaging (MRI) apparaat is het vervolg op de succesvolle gezamenlijke investering in de huidige 3T MRI-faciliteit. Deze werd in 2011 bij ZGV geplaatst als onderdeel van de Alliantie Voeding in de Zorg, waarin WUR en ZGV samenwerkingspartners zijn. Vervanging van het huidige apparaat gaat niet over één nacht ijs; de nieuwe MRI staat op z’n plek, maar de installatie en training voor gebruik van het geavanceerde apparaat nemen nog enkele weken in beslag. Naar verwachting is de faciliteit vanaf december beschikbaar voor gebruik in onderzoek door kennisinstellingen en bedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.