Ads Top

Niet alle mogelijkheden Coronamelder benut

In oktober 2020 werd de CoronaMelder-app geïntroduceerd. Belangrijkste functie van de app is het attenderen van de gebruikers op het moment dat ze mogelijk in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus droeg.

Maar, er is veel meer potentie voor de CoronaMelder om verspreiding van het coronavirus terug te dringen, zo laat onderzoek van de Universiteit Twente en de Open Universiteit zien. De CoronaMelder heeft meerwaarde, maar niet alle mogelijkheden worden tot nu toe benut.

De CoronaMelder-app is inmiddels bijna 4,8 miljoen keer gedownload. Het merendeel van de mensen die de app gedownload heeft, gebruikt de app nog steeds en is er positief over. De app blijkt gebruikersvriendelijk en wordt als relevant gezien in de strijd tegen corona. De CoronaMelder wordt vooral geïnstalleerd vanuit een plichtsbesef, maar gebruikers vinden dat ze nauwelijks gestimuleerd worden om de app actief te blijven gebruiken.

De adoptie onder jongeren, twijfelaars en lager opgeleiden kan verhoogd worden door toekomstige appgebruikers beter te instrueren hoe de app geïnstalleerd en geactiveerd moet worden. Adherentie aan gedragsadviezen is te bevorderen door de huidige gebruikers beter te instrueren hoe CoronaMelder werkt en meer te motiveren door inzichtelijk te maken hoe de app bijdraagt aan versoepeling van coronamaatregelen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.