Ads Top

Apple biedt nieuwe manier om veilig gezondheidsgegevens te delen

Apple introduceert geavanceerde opties voor gezondheid en welzijn voor Apple Watch en iPhone. Met iOS 15, dat vanaf het najaar beschikbaar is, kun je een vriend of familielid toegang geven tot je gezondheidsgegevens. Zo kun je gezondheidskwesties beter bespreken.

Met de nieuwe Delen-tab in de Gezondheid-app kun je ook afgeschermd je gegevens delen met een zorgverlener of iemand anders die je vertrouwt.
Gebruikers hebben de volledige controle over welke gegevens ze delen en met wie, of het nu gaat om een ouder wordend familielid dat hartgezondheidsgegevens deelt met een kind of kleinkind, partners die ervoor kiezen om informatie over hun vruchtbaarheid met elkaar te delen, of een Parkinsonpatiënt die gegevens over mobiliteit wil doornemen met de fysiotherapeut. De ontvanger kan deze gegevens inzien, compleet met belangrijke inzichten die eruit voortkomen en trends door de tijd heen.

Met de Gezondheid-app kun je nu trends analyseren van twintig soorten gegevens, van de hartslag bij rust tot slaappatronen en cardiofitness. Zo zie je makkelijk hoe bepaalde waarden veranderen. Met Trends kun je nu zien hoe de waarden door de tijd heen veranderen.

Je kunt daarnaast ook persoonlijke doelen bijhouden, zoals het aantal kilometers dat je hardloopt of het aantal minuten dat je aan mindfulness doet. Patiënten die informatie over bijvoorbeeld insulineafgifte willen bijhouden, kunnen ook trends aflezen vanuit gegevens van devices van derde partijen die gekoppeld zijn met de Gezondheid-app.

Jaarlijks moeten meer dan 37 miljoen mensen naar de dokter omdat ze gevallen zijn. Vaak is zo’n val het begin van problemen op het gebied van mobiliteit en verminderde zelfstandigheid.

Wandelstabiliteit op iPhone is een primeur: terwijl terwijl je je iPhone in je zak hebt, worden er belangrijke mobiliteitsgegevens gemeten die veel zeggen over het risico op een val in de toekomst. Wandelstabiliteit biedt de unieke mogelijkheid om elke dag bewegingen te meten, te analyseren en in de app te classificeren als OK, Laag of Zeer laag, zodat je op tijd actie kunt ondernemen om hun risico op een val te verkleinen.

Wandelstabiliteit maakt gebruik van speciaal ontwikkelde algoritmes om het evenwicht, de stabiliteit en de motoriek te meten door middel van de ingebouwde bewegingssensors van iPhone.




Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.