Ads Top

Brusselse start-up Websie.co digitaliseert toegang tot geestelijke gezondheidszorg

De Brusselse start-up voor geestelijke gezondheidszorg Websie.co lanceert een platform waar patiƫnten de juiste psycholoog voor hun behoeften kunnen vinden om online consultaties te houden.

Volgens de verzekeraar Axa lijdt bijna ƩƩn op zes Belgen aan een psychische stoornis. Belgiƫ nadert de kaap van 200.000 langdurig zieken door een burn-out of depressie (bron: RIZIV) en de gevolgen van de coronacrisis beginnen nog maar net merkbaar te worden in de statistieken.

Steeds meer mensen hebben geestelijke gezondheidszorg nodig, maar minder dan 10 procent van de Belgen wendt zich vandaag tot een professional. Om dit maatschappelijk en economisch probleem aan te pakken, hebben drie jonge Belgen Websie.co opgericht: een platform dat mensen gemakkelijk toegang geeft tot geestelijke gezondheidszorg via online psychologische consultaties. De start-up wordt ondersteund door BelgiĆ«’s grootste start-up accelerator, Start it @KBC.

Op Websie beantwoordt de gebruiker eerst een paar vragen over de redenen waarom hij een psycholoog wil raadplegen en over de kenmerken die hij in een psycholoog zoekt. Op basis van deze antwoorden stelt Websie de psycholoog voor die het best bij de patiƫnt past. De start-up doet hierbij beroep op een netwerk van bijna 150 geaccrediteerde psychologen. De patiƫnt leert de psycholoog kennen via een beveiligde privƩ-chatruimte en maakt dan een afspraak voor een raadpleging via bericht, telefoon of videoconferentie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.