Ads Top

Philips en Amerikaans Infraredx sluiten overeenkomst voor wederverkoop

Philips en Infraredx, een bedrijf dat medische hulpmiddelen vervaardigt met als doel verbetering van de diagnosticering en behandeling van coronaire hartziekten, kondigen een niet-exclusieve overeenkomst aan tot wederverkoop van het TVC Imaging System van Infraredx, een oplossing met de unieke mogelijkheid om de samenstelling en structuur van bloedvatwanden te onderzoeken om zo plaque op te sporen en te analyseren. De overeenkomst houdt in dat Philips dit systeem kan gaan verkopen in combinatie met de interventionele Allura-röntgensystemen van Philips in Noord-Amerika en Europa. Philips kan zo zijn interventionale cardiologie portfolio van live beeldoplossingen, klinische ICT en interventionele hulpmiddelen uitbreiden.
Coronaire hartziekten (CHZ) worden veroorzaakt door de ophoping van plaque tegen de binnenwanden van de hartslagaders, waardoor deze vernauwd raken en de bloedtoevoer naar de hartspier wordt verminderd. Dit kan worden behandeld door middel van percutane coronaire interventie (PCI). Deze ingreep, waarbij wordt gebruikgemaakt van een katheter, wordt uitgevoerd op geleide van röntgenbeelden. Er worden steeds meer aanvullende technologieën als intravasculaire echografie (IVUS) en fractionele flowreserve (FFR)* gebruikt als ondersteuning bij CHZ-behandelbeslissingen en voor de monitoring van de behandelresultaten.
Het TVC Imaging System is een vernieuwend kathetergebaseerd beeldvormingssysteem dat nabij-infraroodspectroscopie (NIRS) detectietechnologie voor plaques met een lipidenkern integreerd met IVUS-beeldvormingstechnologie om zowel de hoeveelheid plaque als de mate van stenose (vernauwing) in het bloedvat te meten en om de plaquesamenstelling te bepalen.
In maart van dit jaar lanceerden Infraredx en Philips al een softwareoplossing om de integratie van het TVC Imaging System en de interventionele röntgensystemen Allura Xper en AlluraClarity van Philips mogelijk te maken. Met deze software is een gemakkelijke en snelle installatie van het TVC Imaging System in combinatie met Allura-systemen van Philips mogelijk. Daarbij kan de arts dankzij deze software het TVC Imaging System aan de operatietafel bedienen met het Allura-bedieningspaneel.
De arts kan een gecombineerd TVC-beeld bekijken dat zowel de nabij-infraroodspectroscopie als het IVUS-beeld toont, naast het coronairangiogram (een met contrastmiddel versterkte röntgenopname van de kransslagaders) op de monitoren van de Allura van Philips. Het gecombineerde TVC-beeld maakt een betere visualisatie mogelijk van plaques met een lipidenkern, waarvan bekend is dat ze complicaties veroorzaken bij PCI-procedures en waarvan wordt vermoed dat ze de voornaamste oorzaak zijn van de meeste hartaanvallen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.