Ads Top

Emotieherkenningssoftware voor Google Glass helpt autistische jongeren

In een gezamenlijk experiment van de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Leiden is gewerkt aan een toepassing van Google Glass om jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) te helpen bij de verwerking van sociale informatie. Hoogleraar Theo Gevers van het Instituut voor Informatica ontwikkelde de emotieherkenningssoftware voor het project in samenwerking met UvA spin-off Sightcorp.

Het idee voor  het project ‘Google Glass voor Gemma’ was dat iemand met autisme, in dit experiment Gemma genoemd, thuis kan oefenen met een Google Glass om met een passende emotionele uitdrukking te reageren op anderen. In het drie maanden durend experiment werden verschillende partijen vanuit de beide universiteiten samengebracht om de toepassing uit te werken.

Gevers en Sightcorp ontwikkelden de emotieherkenningssoftware voor het project. De software kan iemands expressie op meerdere punten in het gezicht lezen, de data analyseren en terugkoppelen aan de gebruiker of de emotie gepast is voor de betreffende situatie. Het doel van het project was om aan te tonen dat de toepassing in de praktijk te gebruiken is, en dat is gelukt. Een eventuele vervolgfase wordt het testen met de autistische jongeren waarvoor dit een uitkomst kan bieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.