Ads Top

Health & Care Community uit de startblokken

Op 15 oktober werd op de uHassely campus Diepenbeek de Health & Care Community gelanceerd. “Met de Community bieden we een breed forum aan waar medewerkers en onderzoekers van de UHasselt én Hogeschool PXL kunnen kennismaken met elkaar en met thema’s rond innovatie in de gezondheidszorg”, zegt prof. dr. Dominique Vandijck.

Tijdens een ontbijtsessie die de start van de Health & Care Community markeerde, gingen wetenschappers van de UHasselt en Hogeschool PXL dieper in op hun onderzoek rond zorginnovatie. Keynotespreker Bob Van Steenweghen (H.Essers) had het dan weer over de lessen van de industrie voor de zorgsector.

“Het zorgsysteem staat voor grote uitdagingen. Ingrijpende maatregelen en het structureel herdenken van ons toekomstig zorgmodel staan hoog op de agenda”, zegt professor Dominique Vandijck, voorzitter van de stuurgroep achter de Health & Care Community. “Maar keuzes maken en verandering teweegbrengen is en blijft een complex gegeven. Het antwoord schuilt in innovatie van zorg en het codewoord is samenwerken.” En het is niet allemaal kommer en kwel. “In al die uitdagingen schuilen ook kansen en daar willen we vanuit de UHasselt ons steentje toe bijdragen.”

“De UHasselt heeft de ambitie om innovatie van zorg via haar onderwijs, onderzoek en dienstverlening te stimuleren. Dat ligt in het verlengde van de krijtlijnen in het SALK-plan én van de initiatieven die de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen eerder al opstartte”, zegt rector Luc De Schepper. “Mensen met elkaar in contact brengen, hen aanmoedigen om expertise te bundelen en hen inspireren, is echter óók belangrijk om die innovatie aan te zwengelen. De Health & Care Community biedt in dat opzicht uitstekende kansen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.