Ads Top

Philips presenteert handboek met succesfactoren voor e-health in de Europese Unie

Philips en de consortiumpartners van het ACT-programma (Advancing Care Coordination & Telehealth) presenteren een handboek met belangrijke Europese  ‘best practices’  om programma's voor 'connected care' en telezorg op te schalen. Het handboek is de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek naar gegevens vanuit verschillende 'connected health'-programma's in vijf Europese regio's.

Het maakt inzichtelijk waarom bepaalde telezorgprogramma's succesvoller zijn dan andere. De opgedane inzichten zijn daarbij in de gehele EU toepasbaar.

'Connected care' wordt door veel overheden gezien als onmisbaar voor het realiseren van efficiëntere, meer patiëntgerichte en continue zorg voor de vergrijzende EU-bevolking. Ondanks geboekte successen worden veel lokale proefprojecten met 'connected care' echter niet opgeschaald en blijven de potentiële voordelen ervan onbenut.

Het consortium heeft de gegevens onderzocht van programma's voor patiënten met COPD, diabetes en hartfalen in Baskenland (Spanje), Catalonië (Spanje), Schotland (Verenigd Koninkrijk), Groningen (Nederland) en Lombardije (Italië). Daarnaast heeft het 2500 enquêtes en groepsinterviews gehouden met deelnemende patiënten en zorgverleners. Geconcludeerd werd dat de schaalbaarheid van zorgcoördinatie en telezorg mogelijk is, maar dat aanzienlijke organisatorische aanpassingen nodig zijn om het proces tot een succes te maken. Daarnaast is in kaart gebracht op welke cruciale gebieden stappen nodig zijn om de transformatie naar duurzamere zorgstelsels te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.