Ads Top

Zeeuws geld voor Dovideq

DOVIDEQ medical (DOVIDEQ) heeft de ScopeControl ontwikkeld, een apparaat dat op eenvoudige wijze de kwaliteit van starre endoscopen meet en objectief beoordeelt of een endoscoop kan worden gebruikt in de OK. Het Zeeuws InvesteringsFonds (ZIF) investeert in DOVIDEQ om de internationale groei en nieuwe productontwikkelingen mogelijk te maken.

Het overgrote deel van de operaties die tegenwoordig wordt uitgevoerd zijn kijkoperaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van (starre) endoscopen. Helaas hebben ziekenhuizen veel last van defecte endoscopen wat tot vertraging leidt tijdens de operatie maar ook voor een hoger risico voor de patiënt zorgt. Het is daarom essentieel dat defecten vóór het gebruik van de endoscoop in de operatiekamer worden herkend om kritische consequenties te minimaliseren. Om dit mogelijk te maken is het systematisch objectief testen van endoscopen noodzakelijk.

De ScopeControl verricht diverse metingen bij een endoscoop en de resultaten worden geëvalueerd door een algoritme. De meetresultaten worden vergeleken met de minimale specificaties die aan de endoscoop worden gesteld en wanneer deze lager zijn, wordt de endoscoop uit het werkproces gehaald en ter reparatie aangeboden. De ScopeControl is merkonafhankelijk en kan dan ook alle endoscopen controleren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.