Ads Top

'CoronaMelder effectief in ondersteunen GGD'

Van alle mensen die de CoronaMelder-app gebruiken én die melding hebben gekregen dat zij in contact zijn geweest met een persoon die het coronavirus heeft, wordt 58 procent hiervan alleen op de hoogte gesteld via de app en 42 procengt via het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD én de app.

CoronaMelder is dus een belangrijke aanvulling op het werk van de GGD bij het informeren van mensen die mogelijk in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft, zo blijkt uit onderzoek van Wolfgang Ebbers van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) deed Wolfgang Ebbers eind januari en begin februari vragenlijstonderzoek naar wat er gebeurt wanneer mensen een melding krijgen van CoronaMelderOpent extern. Hij bevroeg duizenden mensen en ontdekte dat van de groep die een melding had ontvangen 58% nooit was benaderd door de GGD om hen te vertellen dat ze in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft. Zonder CoronaMelder was deze groep niet of tenminste niet op tijd in beeld gekomen.
Het onderzoek toont dat CoronaMelder de GGD daadwerkelijk kan helpen in het opsporen van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Daar hoort echter ook een kanttekening bij. Want het is niet alleen de bedoeling dat CoronaMelder meer besmette mensen vindt en besmette mensen sneller vindt. Het is ook de bedoeling dat mensen de RIVM adviezen opvolgen die ze bij een melding krijgen, ook wel adherentie genoemd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.