Ads Top

Sint Maartenskliniek en SyncVR Medical lanceren ‘s werelds eerste VR App Store voor de zorg

De Sint Maartenskliniek en SyncVR Medical lanceren nu een VR App Store speciaal voor de zorg.

De App Store geeft een compleet overzicht van alle VR apps die relevant zijn voor zorginstellingen. Er zijn apps voor pijn, angst en stress vermindering, voor revalidatie en ook voor training en educatie. Per app kan men zien voor wie en wat een VR-app geschikt is, zoals leeftijdscategorie, VR-bril en afdeling. Ook staat er informatie per VR-app en kunnen zorgverleners en patiënten reviews plaatsen. Zo wordt kennisdeling tussen zorginstellingen gestimuleerd. De Sint Maartenskliniek heeft via de VR App Store al meer dan 10 VR-apps kunnen testen onder patiënten, en draagt zo bij aan de ontwikkeling.

De lancering van de SyncVR App Store is een mogelijkheid voor ontwikkelaars van zorggerelateerde VR-apps om versneld binnen de zorg terecht te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld VR-apps voor chronische pijn (Reducept), logopedie (Peili Vision), medische hypnose (HypnoVR), simulatietraining (SimX), EMDR (Psylaris), stress vermindering (VRelax) en revalidatie (SyncVR Fit) al beschikbaar in de VR App Store.

Voor gebruikers van het SyncVR Platform is het ook mogelijk om al hun VR-brillen en accessoires op afstand te onderhouden en te analyseren. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om VR op grote schaal uit te rollen binnen een zorginstelling. Vanuit een online dashboard zijn alle VR-brillen inzichtelijk en kunnen deze op afstand aangestuurd worden.

Een volgende stap is een koppeling tussen de VR App Store en het elektronisch patiënten dossier (EPD). Met EPD’s van leveranciers Chipsoft en Epic is de integratie in vergevorderd stadium. Zo kan in het EPD geregistreerd worden wat voor soort VR content een patiënt ervaren heeft, de tijdsduur en waardes zoals pijnscores.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.