Ads Top

Nieuwe webapplicatie toont corona besmettingen in de directe omgeving

Sinds deze week is er een handige webapplicatie voor iedereen die wil weten wat het risico is op besmetting met COVID-19 in zijn directe omgeving. Op coronalocatie.be kan men het actuele beloop van het aantal nieuwe gevallen vinden binnen een straal van 2,5 km vanaf iedere willekeurige plek in België, dus ook op de actuele GPS positie waar de gebruiker zich bevindt.

Het aantal besmettingen in België is al weken redelijk stabiel, ongetwijfeld dankzij de beperkende maatregelen en de eerste vaccinaties die nu worden gezet. Toch is het nog niet gedaan met het virus. Versoepeling van de maatregelen leidt tot dusver altijd tot toename van het aantal besmettingen.

Het idee voor Coronalocatie is afkomstig uit Nederland. Een van de initiatiefnemers, André van der Veen putte de inspiratie hiervoor uit de populaire weer-apps. Op een weer-app zie je in een oogopslag wanneer er een regenbui over komt drijven. De meeste mensen richten daarbij de focus op hun eigen locatie. Zo werkt het ook met corona. Men wil weten: wat is de situatie op dit moment, in mijn dorp of in mijn buurt?

De Nederlandse versie van Coronalocatie www.coronalocatie.nl is in oktober 2020 gelanceerd. Sindsdien is de webapplicatie al ruim 16 miljoen keer geraadpleegd. Diverse Nederlandse nieuwssites, zoals die van het Algemeen Dagblad en een aantal regionale kranten nemen met enige regelmaat Coronalocatie op in hun online artikelen over het virus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.