Ads Top

Anne moet mantelzorgers ontlasten

Anne moet het werk van mantelzorgers verlichten en kan een uitkomst bieden voor zelfstandig wonende ouderen of iemand die hulpbehoevend is. Anne luistert, praat, helpt herinneren en maakt beeldbellen voor iedereen mogelijk. 

De toepassing wordt inclusief een tablet kant-en-klaar geleverd en vergt geen computerkennis. Stekker erin, aanzetten, contact maken met wifi en ze doet het.

Door intensieve Europese samenwerking, mede mogelijk gemaakt door ZonMw, AAL projecten, Oost NL en Interreg, met bijvoorbeeld in Nederland het UMC Groningen, Radboud, CWZ Nijmegen, De Parabool, gemeente Zutphen, Saxion Hogeschool, is de technologie in de loop der jaren verder ontwikkeld.

Al in 2013 is het idee ontstaan om Anne meer talen te laten spreken. Zo heeft Anne ook Turks leren spreken en kan ze ingezet worden in migrantenfamilies. Ze spreekt nu ongeveer acht talen.

Bedenker Annemarie Johannes erkent dat niet iedereen Anne leuk vindt. Het is nieuw voor mensen, dus dat vraagt aandacht, interesse en energie. Veel introducties vinden plaats via een zorgverlener, mantelzorger id familie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.