Ads Top

Limburg verwelkomt eerste ICAI Lab voor ontwikkeling van kunstmatige intelligentie voor patiëntenzorg

 

Limburgse kennisinstellingen slaan de handen ineen met lokale partijen uit de gezondheidszorg en IT. Het eerste ICAI Lab in de regio, dat het ICAI Brightlands Smart Health Lab gaat heten, zet zich in voor doorbraken in de patiëntenzorg door het ontwikkelen en inzetten van kunstmatige intelligentie.

Met de komst van het ICAI Brightlands Smart Health Lab sluit Limburg aan bij het landelijke netwerk van ICAI Labs. ICAI Labs verbinden kennisinstellingen met maatschappelijke partijen uit onder andere de industrie en (semi-)overheid. De partners binnen een ICAI Lab bepalen vervolgens gezamenlijk de onderzoeksagenda rondom een specifieke toepassing van kunstmatige intelligentie.

De werkzaamheden van het nieuwe lab beslaan het complete proces van ontwikkeling tot ingebruikname van kunstmatige intelligentie in de zorg. Het lab richt zich onder andere op het klaarstomen van medische gegevens, zodat deze geanonimiseerd kunnen worden ingezet voor het ‘trainen’ van kunstmatige intelligentie. Ook het ontwikkelen en in de praktijk brengen van kunstmatige intelligentie behoort tot de kernactiviteiten van het ICAI Brightlands Smart Health Lab. Het gaat daarbij specifiek om kunstmatige intelligentie die kan voorspellen hoe de ziekte van een patiënt zich zal ontwikkelen. Op die manier kan de techniek helpen bij het uitstippelen van een behandelplan voor bijvoorbeeld kanker.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.