Ads Top

Met AI verbetert Samsung diagnostiek in zorgverlening

Samsung presenteerde de afgelopen dagen op de jaarlijkse Radiological Society of North America (RSNA) 2021 een reeks hoogwaardige diagnostische hulpmiddelen. Met geavanceerd beeld kunnen medische professionals hun diagnostiek en workflow sterk verbeteren, vooral op het gebied van echografie, digitale radiografie en mobiele computertomografie (CT).

Op het evenement presenteerde Samsung met de V8 een high-end echografiesysteem voor medische professionals. Belangrijk daarbij is de Crystal Architecture, een technologie die zijn kracht dankt aan de combinatie van innovatieve beamforming (CrystalBeam), gedetailleerde beeldverwerking (CrystalLive™) en geavanceerde S-Vue Single Crystal Transducers.

Onder de vele functies van de V8 verdienen twee nieuwe AI-functies speciale aandacht. NerveTrack detecteert niet alleen zenuwen, maar toont ook in real-time waar die zich precies bevinden. Zo hebben anesthesiologen en andere medische professionals toegang tot accurate detectie, snelle beeldverwerking en een betere workflow. UterineAssist stelt weefselverandering vast en helpt bij metingen van de baarmoeder.

Ook op het gebied van vrouwengezondheid werkt Samsung hard aan specifieke echografieoplossingen. Onlangs werden de nieuwe AI-functies van de Hera W9 en W10 goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) 510(K). Zo worden metingen van anatomische structuren en beeldanalyse sterk verbeterd, wat weer belangrijk is bij de diagnostisering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.