Ads Top

‘Happi-app vermindert de ziektelast’

De Stichting Happi ziet een toekomst voor zich waarin de chronisch zieke patiënt zijn ziekte en gezondheid regelt met zijn smartphone. Het platform biedt patiënten kennis, gemak en vertrouwen in de omgang met hun chronische ziekte via monitoring op afstand, medicatie bestellen en tweewekelijkse berichten van de patiëntenvereniging. Initiatiefnemers Joop Arends en Roy Niemantsverdriet vertellen over op Emerce Health, een collectie video’s over innovaties in de zorg.

De Happi app wordt door ervaren dokters met hulp van patiënten ontwikkeld. Momenteel biedt die ondersteuning aan HIV-patiënten (Happi Hiv), leverpatienten (Happi Lever), huidpatiënten (Happi Huid) en patiënten met een bloedziekte (Happi Hematologie).

De interactie vindt plaats via een sympathiek botgesprek. Dus geen standaard vragenlijsten, maar iets wat volgens de initiatiefnemers ‘wetenschappelijk bewezen’ leuker en makkelijker voor patiënten is. De conversatie heeft zelfs menselijke trekjes, zegt Arends. Andere kenmerken van de app zijn contact met de patiëntenvereniging en een game tegen eenzaamheid.

De Lever app helpt patiënten bijvoorbeeld door inzicht te geven in gezonde voeding en lichamelijke activiteit. De ingevoerde gegevens kunnen desgewenst ook worden gedeeld met zorgverleners. Daarbij kan de patiënt zijn eigen zorgteam samenstellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.