Ads Top

Nori Health gaat de strijd aan voor betere zorg chronische darmziekten

De kwaliteit van leven is 30 procent minder bij mensen met een chronische aandoening, zoals ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, vergeleken met gezonde mensen.

Volgens startup Nori Health is dit gat te overbruggen door digitale ondersteuning te bieden aan patiënten als uitbreiding op de traditionele zorg. Investeringsfonds Healthy.Capital maakt bekend dat het investeert in Nori Health.

Patiënten met ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa (IBD) kunnen op dit moment niet aan de slag met gerichte of gepersonaliseerde digitale therapieën. Nori Health, een digital therapeutic-startup, ontwikkelt een patiëntgerichte digitale behandeling om daar verandering in te brengen. Het ontvangt een seed investering van Healthy.Capital en een angel investeerder om klinisch onderzoek te starten en het programma commercieel te vermarkten.

Volgens wetenschappelijk onderzoek met bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie (CGT) kunnen digitale therapie-apps de kwaliteit van leven van patiënten met ontstekingsachtige aandoeningen aanzienlijk verhogen.

De hoofdreden dat Healthy.Capital investeert in het bedrijf is dat een product zoals Nori Health de kans heeft de zorg voor IBD-patiënten structureel te veranderen door kwaliteit van leven centraal te zetten in de behandeling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.