Ads Top

Serious game laat jongeren ervaren hoe het is om diabetes te hebben


Veel jongeren hebben tijdens hun puberteit moeite met diabetes. Met de online serious game Hyper Control creƫren Raccoon Serious Games, Albert Schweitzer ziekenhuis en Reinier de Graaf Gasthuis met steun van het Diabetes Fonds, een prikkelend en innovatief voorlichtingsmiddel.

Diabetes is grotendeels een onzichtbare ziekte. Aan de buitenkant is namelijk niet te zien dat iemand diabetes heeft en over het algemeen draaien mensen met diabetes gewoon mee in de maatschappij. Veel mensen kunnen zich dan ook geen voorstelling maken wat de impact is van diabetes op het dagelijkse leven.

Hyper Control is een spannende en educatieve online escape room die jongeren laat ervaren hoe het is om diabetes te hebben. De spelers ervaren bijvoorbeeld hoe het is om continu te moeten letten op je bloedsuikers en hoe het is om een hypo te hebben. In teamverband gaan spelers aan de slag en moeten hierbij samenwerken om de uitdaging te voltooien.

In januari 2022 begint de daadwerkelijke ontwikkeling van de game en naar verwachting is Hyper Control rond september 2022 gereed om gespeeld te worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.