Ads Top

Hygiënisch beeldscherm voor de tandartspraktijk

Strenge richtlijnen voor hygiëne in de tandheelkundige praktijk zijn algemeen bekend. Verschillende zones met diverse besmettingsrisico's dienen ieder te voldoen aan de WIP richtlijnen voor kwalitatieve en kwantitatieve desinfectiebehandelingen. De spatzone om en nabij de patiënt dient na elke behandeling gedesinfecteerd te worden. Administratieve apparatuur moet huishoudelijk worden gereinigd, maar wanneer aangeraakt met vuile handen of handschoenen moet ook deze apparatuur na patiëntbehandeling gedesinfecteerd worden.

Tegenwoordig verplaatsen IT producten vanuit de traditionele administratieve zone naar een meer kritieke zone dichtbij de patiënt. Zo zien we steeds vaker displays in de spatzone verschijnen, zodat de patiënt de behandeling kan volgen of entertainment kan kijken. Deze verschuiving vraagt om aangepaste maatregelen bij het handhaven van hygiëne.

Sinds enkele jaren zijn er om deze reden hygiënische toetsenborden verkrijgbaar. Dankzij een volledig vlak oppervlak zijn deze na iedere patiëntbehandeling in een handomdraai te desinfecteren. Als antwoord op hygiënische toetsenborden/ deze ontwikkeling heeft audiovisueel fabrikant Barco nu een hygiënisch display ontwikkeld speciaal gericht op de behoeften van de dentale markt.

Op de vakbeurs IDS in Keulen heeft Barco dit jaar het Eonis display gepresenteerd, die sinds juli verkrijgbaar is op de markt. Als enig medisch-gecertificeerd display is Eonis zowel aan de voor- als achterzijde te desinfecteren. Het beeldscherm is voorzien van een anti reflecterende IP32 glasplaat die bestand is tegen desinfectantia tot op basis van 70% alcohol. Het beeldscherm kan eenvoudig en snel gedesinfecteerd worden met de gebruikelijke desinfectantia uit de tandartspraktijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.