Ads Top

Innovatieve samenwerking MoleMann Mental Health en Therapieland

Een optimale combinatie van online therapie en face-to-face gesprekken voor patiƫnten met psychiatrische klachten. Hiervoor zorgt een nieuwe samenwerking tussen ggz-organisatie MoleMann Mental Health en online behandelplatform Therapieland. Door de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst zijn de online zelfhulpprogramma's van Therapieland nu voor alle patiƫnten van MoleMann-vestigingen beschikbaar.
MoleMann Mental Health en Therapieland vinden het belangrijk dat patiƫnten zelf de regie houden over hun behandeling. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen mensen zelf actief hun problemen en klachten aanpakken. De inzet van de online behandelmodules Angst & Paniek, Depressie, Overspanning & Burn-out en AD(H)D sluit goed aan bij de gemeenschappelijke visie. Naast de gesprekken met de behandelaar van MoleMann kan de patiƫnt zelfstandig aan de slag met de online modules van Therapieland. Hierdoor wordt er doelmatiger behandeld, want de behandeling kost minder tijd. Daarnaast ontstaat er meer ruimte voor persoonlijke verdieping in de face-to-face gesprekken.
Een behandeling bij MoleMann kenmerkt zich door maatwerk voor elke patiƫnt. Het e-health aanbod van Therapieland sluit hier goed bij aan. In de online zelfhulpprogramma's kunnen patiƫnten in hun eigen tijd, op hun eigen plek en in een zelfgekozen tempo problemen en klachten aanpakken. Hierbij kunnen familie, vrienden en eventueel ook de werkgever en collega's ingeschakeld worden. Zowel MoleMann als Therapieland gaan er namelijk vanuit dat mensen in de omgeving van de patiƫnt een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan herstel of vermindering van de klachten. Door steun van de omgeving houden deze verbeteringen ook langer stand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.