Ads Top

Philips installeert eerste hybride operatieruimte in Rusland

Het Russian Cardiology Research and Production Complex (RCRPC) en Koninklijke Philips hebben vandaag de opening aangekondigd van een innovatieve nieuwe hybride operatieruimte met geavanceerde oplossingen voor live-beeldgeleiding ter ondersteuning van minimaal invasieve cardio- en endovasculaire procedures. Deze nieuwe hybride OK, waarin ook andere technologische Philips-innovaties zijn opgenomen, is de eerste in zijn soort in Rusland. In Nederland hebben onder meer het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/ Nieuwegein en het Maastricht UMC een hybride OK.
Op het gebied van chirurgische procedures vindt een verschuiving plaats van open chirurgie naar minimaal invasieve procedures, waardoor bij chirurgen behoefte ontstaat aan één hybride OK-oplossing die aan de eisen van beide vormen van chirurgie tegemoetkomt. De nieuwe hybride OK in het RCRPC is uitgerust met de nieuwste interventiehulpmiddelen van Philips, zoals het Allura Xper FD20-systeem met FlexMove, dat eenvoudig toegang biedt tot beeldvorming met hoge resolutie en het navigatiehulpmiddel HeartNavigator, voor ondersteuning van een breed scala van minimaal invasieve procedures. Voorbeelden van procedures zijn herstel van vernauwingen (stenoses) of het aanbrengen van een ballon (aneurysma's) in slagaders of aders, alsmede minimaal invasieve hartklepvervanging (Transcatheter Aortic Valve Implantation of TAVI).
"Het uitvoeren van een hybride interventie in hartchirurgie wordt gezien als de methode die minimale trauma voor de patient oplevert en die resulteert in een gunstige uitkomst bij 95% tot 97% van de procedures," aldus dr. Renat S. Akchurin, universitair hoofddocent Cardiovasculaire Chirurgie en erelid van de RAS & RAMS (Russian Academy of Sciences and Medical Sciences). "De resultaten zijn absoluut indrukwekkend. De patiënten herstellen snel en mogen het ziekenhuis al na een betrekkelijk korte periode verlaten."
Het RCRPC, een Russische federale instelling, is de meest toonaangevende klinische en onderzoeksgerichte instelling voor toegepaste en fundamentele cardiologie in Rusland. Het RCRPC verzorgt de algehele coördinatie van landelijke onderzoeksprogramma's op het gebied van hart- en vaataandoeningen.
Na afloop van de openingsplechtigheid voor de nieuwe hybride OK zullen dr. Renat S. Akchurin en dr. Karl E. Hauptmann, hoofd van de afdeling Cardiologie in het ziekenhuis Barmherzige Brüder (Trier, Duitsland) TAVI- en EVAR (Endovascular Aneurysm Repair)-procedures uitvoeren, die via een webcast te volgen zijn op www.philips.ru/live, in zowel het Russisch als het Engels. Tijdens de procedure krijgen de deelnemers online de mogelijkheid om vragen te stellen en naar de antwoorden te luisteren. Dit biedt zowel behandelaars als leken overal ter wereld de kans om meer te weten te komen over nieuwe behandelmethoden en technologieën op het gebied van beeldvorming en hartchirurgie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.