Ads Top

Achttien ondernemers steunen COVID onderzoek Erasmus

Achttien ondernemers uit de Nederlandse online start-up en scale-up wereld slaan de handen ineen om een internationaal onderzoek van het Erasmus MC naar het ziektebeeld van COVID-19 te financieren. Het onderzoek richt zich op de invloed van gebruikte medicatie op het verloop van het ziektebeeld van COVID-19. Het initiatief is een samenwerking van de bij de LOEY Foundation aangesloten internetondernemers.

Professor Hugo van der Kuy doet vanuit het Erasmus MC in Rotterdam onderzoek naar de invloed van verschillende medicatie op het verloop van het ziektebeeld van COVID-19. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan men voorspellen of bepaalde geneesmiddelen die mensen in de thuissituatie gebruiken een besmetting met COVID-19 verergeren of juist een beschermend effect hebben.

Door het internationale belang van dit onderzoek hebben zich inmiddels zestig ziekenhuizen uit dertien verschillende landen aangemeld om deel te nemen. Wat het mogelijk maakt om de gegevens van meer dan vijfduizend patiënten te gebruiken. Daarbij hebben meer dan honderddertig wetenschappers zich van over de hele wereld aangemeld om samen te werken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.