Ads Top

Universiteit Twente brengt COVID-19 gevallen in kaart

Onderzoekers van de faculteit ITC hebben een set kaarten gepubliceerd die een algemeen en gemakkelijk te begrijpen overzicht geven van de Corona pandemie. De kaarten zijn één van de resultaten van hun onderzoek naar het in kaart brengen van epidemieën en pandemieën en zijn vrij te gebruiken door iedereen.

Verschillende locaties, zoals twee aangrenzende provincies, kunnen compleet verschillende aantallen gevallen hebben. De onderzoekers lossen dit op door gebruik te maken van cirkels in plaats van een andere, lineaire weergave. De oppervlakte van een cirkel neemt kwadratisch toe met de diameter en is dus van nature beter schaalbaar voor grote aantallen.

De huidige pandemie treft het grootste deel van de wereld en de ontwikkeling ervan in ruimte en tijd is erg ingewikkeld. Dit onderstreept het belang om het complete verhaal te communiceren naar medische professionals en beleidsmakers die inzicht in de gegevens nodig hebben. Naast professionals kunnen de kaarten vooral nuttig zijn voor fysieke media zoals tijdschriften en kranten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.