Ads Top

Gemeente Rotterdam pakt door met digitale zorg na corona

Tientallen Rotterdamse zorgaanbieders hebben samen met zorgwethouder Sven de Langen online de DigiDeal010 getekend. Een digitaal akkoord waarin alle ondertekenaars met elkaar afspreken zich in te spannen voor een kwalitatieve uitbreiding van het digitale zorgaanbod in de stad.

Dankzij technologische toepassingen kan de zorg en ondersteuning beter, efficiënter en klantvriendelijker worden georganiseerd.

Veel zorgaanbieders hebben positieve ervaringen met de uitbreiding van het digitale zorgaanbod. Steeds meer huisartsen experimenteren met digitale consulten en ook dagbesteding, psychische hulpverlening en therapie kunnen (deels) digitaal aangeboden worden. Voordelen zijn dat wachtlijsten kunnen worden vermeden, reistijd wegvalt en het eenvoudiger is om op afstand deel te nemen aan consulten van bijvoorbeeld een dierbare.

Onder de ondertekenaars waren zorgorganisaties, waaronder: Aafje, Laurens, Pameijer, Argos zorggroep, Tzorg, Middin en Lelie zorggroep, welzijnsorganisaties, waaronder DOCK, WMO Radar, Humanitas en jeugdhulpaanbieders waaronder Flexus Jeugdhulp, GGZ Delfland, You

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.